Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 24 januari 2018

Lelystad Airport

Naar aanleiding van dit bericht laten wij ons uit over de ontwikkeling omtrent Lelystad Airport. Alexander Pechtold stuurt minister Cora van Nieuwenhuizen een bloemetje als zij besluit de opening van Lelystad Airport met een jaar uit te stellen. Dat zei de voorman van D66 zondagavond tijdens de politieke talkshow Politiek in de Pol, in het Twentse Diepenheim.

Eerde deze maand stelde ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins dat uitstel tot 2020 ‘voor de hand ligt’. De opening van Lelystad Airport in april 2019 is omstreden, vanwege de gevreesde geluidsoverlast van het nieuwe vakantievliegveld. De herindeling van het luchtruim zou die overlast beperken, omdat vliegtuigen vanaf Lelystad dan veel hoger kunnen vliegen.

Het gaat D66 Brummen-Eerbeek namelijk niet alleen om uitstel maar ook om de criteria voor opening van Lelystad Airport.